Höstig högrevsgryta

Idag blev det högrevsgryta till middag. Högreven måste koka minst i två timmar för att den skall bli mör och god. Den här grytan fick stå och puttra i tre timmar och köttet fullkomligt smälte i munnen. Jättegott!

Höstig högrevsgryta för 4 pers

700gram högrev i bitar (närproducerat, gräsbetat och ekologiskt kött från Rösarp)

2 ekologiska gula lökar

2 ekologiska vitlöksklyftor

1 röd ekologisk paprika

2dl ekologisk haricot vertes

vatten

15 kryddpepparkorn

vitpeppar och salt

ekologisk creme fraiche

ekologisk vitkål

ekologiskt smör

Gör så här:

Bryn köttet och den grovhackade löken i grytan i en klick smör. När köttet har fått lite yta så häll på vatten så att det täcker köttet och löken precis. Hacka vitlöken och häll i tillsammans med kryddpepparkornen. Sänk värmen så att grytan knappt rör på sig på ytan och lägg på locket. Låt stå så i 2-3 timmar. Det är nu den underbara kryddpeppardoften sprider sig i huset. Lägg sedan i hackad paprika, haricot vertes och låt koka upp lite. Smaksätt med vitpeppar och salt och smaka av.

Servera grytan till riven vitkål stekt i smör och en klick creme fraiche.

Värmande, nyttigt och otroligt gott!

 

8 Kommentarer

  1. Använder du ekologiskt vatten egenhändigt framställt av sydamerikanskt regn eller går det lika bra med vanligt jävla kranvatten i ert recept???

    • Det var något nytt att ett recept kunde vara provocerande. Hoppas att du får en trevlig dag!

      • Haha. Sjukt kul med den lättprovocerade människan.
        Nästa kommentar?

        ”Det är nu den underbara kryddpeppardoften sprider sig i huset.”
        Men jaha?? KUL FÖR OSS SOM HAR LÄGENHET DÅ!!!! HAR NI TÄNKT PÅ OSS?!?!

        hihi.

        • Haha! Ja, det har du rätt i. Det tänkte jag inte på. Den kanske sprids i hela lägenhetsHUSET. Man läser det man vill läsa. ;)

  2. Haha, min första tanke när jag såg D:s kommentar var: ”Åh men inte är det så ekologiskt om det kommer ända ifrån Sydamerika, lilla vän.. Bättre exempel kunde du gett!” Så jag försökte skriva en sådan kommentar men jag kände att min smäktande ironi inte skulle framgå..
    Trevligt recept, låter gott! : )

    • Bäst att döda dem med snällhet. ;) Det var sjukt gott!

  3. Det är ju inte klokt vilka flamewars det blir runt kost! Min syster skrev boken Den Bruna Maten och var med i morgonsoffan på SVT varefter någon hade skickat världens argaste brev pga att dom drev så hårt med 70-tals maten så SVT gick ut med en ursäkt i TV. Det är ju helt skevt! Folk har verkligen ingen humor eller distans när det gäller mat..kolla bara på LCHF debatten!

    • Ja visst blir det. Många tar mat väldigt personligt. Precis som om man kritiserar deras val när man bara berättar om hur man själv äter.