Ketondiet dag 18

 

 

 

 

 

 

 

Idag åt jag som vanligt. Det som har blivit min bas. Var lite rädd att värdet skulle gå över 3.0 men eftersom jag hade inte tid att träna igår så verkade det göra att värdet dök istället. Jag märkte det i helgen också när jag inte tränade. Då gick värdet också ner. Att röra sig varje dag bara i 10-20 minuter så musklerna får jobba och hjärtat får lite puls gör jättemycket för kroppens välbefinnande och för ketonvärdet. Så går man inte ner i vikt så få upp pulsen lite varje dag så skall ni se att det gör skillnad. Jag skall lägga upp ett träningsprogram senare idag.

Ikväll blir det vin och ekologisk 85% choklad. I´m going down. ;)

Ketonvärdet i morse kl 07.30: 1.9

Frukost kl 07.00

2 kokta ägg, Bullet Coffee och vatten.

Lunch kl 12.00

Bacon, två kokta ägg, sallad på gurka, paprika och bladspenat, 2 msk smör.

Mellanmål kl 16

Bullet Coffee

Middag kl 18

Stekt kyckling, ett stekt ägg, 2 msk smör, sallad med gurka, paprika och bladspenat.

 

 

5 Kommentarer

  1. Väldigt intressant experiment. Har fått ett litet återfall på choklad under semestern och det har känts som om jag inte riktigt vet hur jag ska komma ur det. Men nu när jag läst igenom ditt experiment så blir jag jätte taggad och har fått massor av inspiration. Nu SKA chokladen bort! Vad glad jag är att jag hittade din blogg, just idag när jag behövde det som mest.

    • Vad kul att höra! Stort lycka till.

  2. Detta var intressant!! Jag har alltid upplevt ett skutt i viktnedgång av raska promenader! De flesta LCHF,are hävdar benhårt att det inte hjälper alls och det är helt ovidkommande, men det gäller då inte mig. När du är klar med kost kontra ketos kan du då inte exprimentera med olika träningsformer kontra ketos? Promenader, gym & pulsträning? Den gamla myten om att träning innan frukost bränner extra mycket fett är förmodligen sann då! Ketonvärdet efter natten fasta + träning borde ge högt värde!

  3. Skulle vara intressant att se ett par verkliga blodsockerkurvor inlagda pa ditt ketpnzone diagram. Sedan ocksa summan av Ketoner och BS i vanliga enheter, men helst bagge uttryck it energi, alltsa sa att den direkt tillgangliga totalenergin visas. Kanske inte bara kul for dom som sportar hele tiden. Har kan framtida HbA1C ses.
    Medel/faste insulinet ar dock det intressantaste anser jag, men svart/dyrt att mata? Alltsa kan insulinresistens som man byggt upp under minskas i ketozonen, och i sa fall hur mycket, hur lange?

    • Ja det låter väldigt intressant. När jag spontant har mätt mitt blodsocker ett par gånger under det här experimentet har det legat runt 5. Det verkar som jag ligger där jämt. Blir man bättre genom att ligga i optimalt ketonvärde så är det kanske så att det inte märks när man äter något med mer kolhydrater ibland.