Ketondiet dag 19

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Herregud. Jag vet inte om jag är sjuk eller om det är vinet och chokladen igår som gör sig påmind. Hjärtklappning, ont i huvudet och helt klubbad. Jag drack bara 1,5 glas vin men det kanske räcker? Hur känslig är jag egentligen? Eller är det chokladen och det lilla socker som finns i den? En kombination kanske. Har sovit dåligt också. Fy. Ingen bra start på dagen.

Ketonvärdet i morse var förvånande: 2.8

WHAT?! En ökning med 0.9 trots vin och choklad. Min sambo tror att det är en dags fördröjning. Jag skall mäta i morgon igen så får vi se.

Frukost kl 07.00

2 kokta ägg, Bullet Coffee och vatten

Mellanmål kl 11.00

Bullet Coffee

Träning: Medelpass på Friskis

Lunch kl 14.30

2 kokta ägg, fyra skivor rökt lax, sallad på gurka, paprika och bladspenat och 2 msk smör.

80gram ekologisk 85% mörk choklad och svart kaffe.

Efter chokladen kände jag mig helt väck. Började få ont i huvudet och mådde illa. Blev trött.

Middag kl 19.00

Smörstekta kantareller, grillad fläskfilé, oliver, 2 msk smör, sallad med gurka, paprika, tomat, ruccola, vatten och ett glas rödvin.

60gram ekologisk 85% mörk choklad och ett halvt glas rödvin.

Jag vet inte riktigt vad jag tänker om detta. Träningen kanske gör att ketonvärdet höjs? Eller så är det en fördröjning? Hur kan så mycket choklad och vin göra att jag inte kom utanför värdet? Det höjdes istället. Jag fick i mig 40gram kolhydrater bara av chokladen. I och för sig äter jag lite kolhydrater i övrigt så då kanske det funkar att göra så här. Jag vet inte? Är väldigt förvirrad av det här resultatet.

Vad tror ni?

 

3 Kommentarer

  1. Men det kanske finns ett annat samband? ”Bokför” du dina kalorier och dess fördelning på fett /protein/kolhydrater? Tyvärr är det ju så att man sällan kan dra några slutsatser av självförsök men det är ändå jätteintressant. Finns det inga studier på sånt här?

    • Finns inga studier vad jag vet. Jag räknar ingenting, väger ingenting, inte ens mig själv. Jag vill inte hamna i en ond spiral av siffror vilket jag har lätt med annars. Viktfixering har jag lidit otroligt av tex. Jag skall avsluta ketonexperimentet idag för det ger mig inget mer just nu känner jag. En redogörelse kommer inom kort.

  2. Åh jag vet precis hur det är med fixering på siffror och så. Därför har jag bestämt mig för att inte mäta ketoner. Är jättesplittrad – å ena sidan vill jag gärna bli av med de sista cm/kg men å andra sidan är det ju så skönt att slippa behöva tänka på kalorier och hur mycket saker och ting väger, med LCHF mår jag ju sååå bra och äter gott! Dessutom så är det ”farligt” med experiment på sig själv just för att det finns så mycket andra faktorer som kan påverka resultatet, jag tror att jag skulle bli jättefrustrerad för även om man gör allt by the book sp får man ändå inte de resultaten man vill ha. Hursomhelst ser jag fram emot don redogörelse ! Kram