Kurs i lågkolhydratskost/LCHF

I mars 2013 startar Ultimat upp en kurs inom lågkolhydratskost/LCHF. Det är en 6 veckors kurs på 12 timmar där vi träffas 2 timmar per tillfälle.

På kursen går vi igenom följande:

Lektion 1: Grunderna • Hälsovinster • Så börjar du praktiskt med LCHF

Lektion 2: Hormoner & metabolt syndrom • Hitta rätt i mataffären

Lektion 3: Viktminskning • Mage & tarm • Frukost och mellanmål

Lektion 4: Omega-3/-6, Vitaminer & mineraler • Lunch och middagar

Lektion 5: Stress och sömn i teori och praktik

Lektion 6: Träning och motion • Måluppföljning, LCHF som livsstil

 

Vem är kursen för:

Kursen riktar sig till dig som är nyfiken på var lågkolhydratskost/lchf är och har funderat på att prova men inte riktigt har tagit steget eller till dig som precis har börjat med lågkolhydatskost/lchf men vill veta mer och få mer kunskap om ämnet eller dig som har ätit lågkolhydratskost/lchf ett tag och vill vara med i en grupp där man kan diskutera och prata om kost och hälsa.

 

Vad ingår i kursen:

12timmars lärarledd lektionstid med Lic.Kostrådgivare och Pedagog Anna-Maria Johansson.

Kursmaterial i form av kursbok, anteckningsmaterial och penna samt övrigt material/stenciler/recept som jag delar ut under kursens gång.

En god LCHF-fika vid varje tillfälle samt te och kaffe.

Pris: 3000:- inkl. moms.

 

Har du frågor om kursen eller vill anmäla dig så kontakta mig på: annamaria@ultimat.nu eller på tel: 0703-601636.

Kurslokal är preliminärbokad i centrala Mölndal.

Ultimat samarbetar med MF Hälsoutbildningar där jag utbildade mig till Kostrådgivare så grundmaterialet och boken som ingår i kursen kommer därifrån.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7 Kommentarer

  1. Bra med kurs för nybörjare. Ju fler som omvänds, desto bättre.

  2. Blir man legitimerad kostrådgivare efter att ha gått kursen?

    • Nej det blir man inte. Då får man gå antingen Anna Halléns kurs eller MF Hälsoutbildningars och de är mycket längre och kostar närmare 20000:-. Min kurs är för de som vill lära sig mer om lågkolhydratskost/LCHF och träffa andra för att diskutera och umgås med likasinnade. Ett alternativ till privatrådgivning fast i grupp. Väldigt roligt och mysigt.

  3. Hur funkar det när man bli legitimerad kostrådgivare? Hur lång är utbildningen? Vad lär man sig? Vad innebär legitimeringen? Får vem som helst utbilda legitimerade kostrådgivare?

    • Man blir licencierad. Inte legitimerad. Utbildningen är på 80h med en massa självstudier så utbildningen tar tre månader ungefär. Vem som helst får inte utbilda kostrådgivare. Jag gick hos MF eftersom jag vet att deras material är baserat på forskning och det finns läkare, näringsfysiologer och andra välutbildade människor bakom materialet. Man läser näringslära, om kostrelaterade sjukdomar, om vad lchf är och hur man skall hjälpa kunder med olika kostrelaterade problem och mycket mer. Jag anser mig inte färdig för att jag har gått utbildningen. Jag läser hela tiden mer på egen hand om ny forskning och lär mig praktiskt genom mitt arbete med människor hur lchf-kosten kan göra underverk för folkhälsan. Att utbilda mig till kostrådgivare är det bästa jag har gjort. Om du funderar på det så tycker jag verkligen att du skall göra det. Många går för sin egen skull, man behöver inte jobba med det för att man har gått utbildningen. Från min klass är det bara jag som har startat eget.

  4. I Möndal! Passar mig perfekt,men vilken veckodag? Joanna

    • Vad roligt! Det har jag inte bestämt ännu. Får svar i veckan av de som håller i lokalen. Vilken skulle passa dig bäst?