+Vad

Jag som driver företaget Ultimat heter Anna-Maria Johansson, är 32 år och lever med mina två barn, man och katt i vårt hus på västkusten, närmare bestämt i sommarparadiset Åsa, Kungsbacka kommun, några mil söder om Göteborg.

Ultimat är ett företag med inriktning på kostrådgivning. Jag är Lic. kostrådgivare och utbildad på MF Hälsoutbildningar samt är utbildad pedagog med gymnasielärarexamen i svenska och samhällskunskap från Göteborgs Universitet.  Jag är även före detta elitidrottare inom konståkning på VM-nivå samt varit barn- och ungdomsledare inom samma idrott.

Ultimat arbetar med kostrådgivning inom lågkolhydratskost mot både företag och privatpersoner. Jag håller i föreläsningar, kurser, privatrådgivning, grupprådgivning och hälsodagar. Mer information om vad jag erbjuder för tjänster finner ni under Kostrådgivning – Företag och Kostrådgivning – Privat.

+Vad

Lågkolhydratskost handlar om att man begränsar intaget av kolhydrater. Kolhydrater är inget essentiellt för våra kroppar och absolut inte i den mängd den moderna människan har fått för sig att intaga det. Lågkolhydratkost med naturliga fetter är den mat vi människor är skapta för att äta, så kallad artegen kost, den naturliga födan. Med naturlig menar jag den mat som inte är processad, så lite tillsatser i som möjligt och gärna ekologiskt och närproducerat. Allt för att vi människor skall må så bra som möjligt.

Följande punkter på listan är problem som människor har upplevt att de blivit fria ifrån eller bättre från genom att börja äta lågkolhydratkost med naturliga fetter.

- PCOS
- Övervikt
- Sockerberoende
- Prostataproblem
- Acne
- Värk
- Trötthet
- Hormonrubbningar
- Ångest
- Diabetes
- IBS – magproblem
- Chrons sjukdom och Ulcerös colit
- Ofrivillig barnlöshet
- Metabolt syndrom – demens, cancer, förstorad prostata, blodfettsrubbning, hjärt- och kärlsjukdomar
- Hyperaktivitet hos barn
- Koncentrationssvårigheter
- Humörsvängningar

Känner du igen dig i något av ovanstående hälsoproblem. Lågkolhydratkost med naturliga fetter kan hjälpa dig också.

Många som har haft problem har blivit hjälpta av lågkolhydratkost. Jag kan hjälpa dig att komma igång med en kostomläggning som kan förändra ditt liv till det bättre. Jag hjälper dig att hitta det sätt att äta på som din kropp mår som bäst av vilket är olika för alla individer.

Läs om ett flertal personer som har blivit hjälpta av lågkolhydratkost under ”Röster om lågkolhydratskost”.

Läs mer om vad UltiMat erbjuder för tjänster. Privatperson eller företag.

+Barn

Alldeles utmärkt. Barn är också människor, bara lite mindre, och de mår bäst av att äta den mat som vi människor är anpassade för. Barn som upplevs vara hyperaktiva, ha svårigheter med koncentration, oroliga magar, infektionskänsliga eller svårt med känslor och humör blir ofta hjälpta av en kostomläggning till lågkolhydratskost med naturliga fetter. Bort med socker och gluten, kanske även laktos så kommer du att märka stor skillnad på ditt barns välmående. Lägg till ekologiska och närproducerade produkter så blir det ännu bättre.

Jag hjälper er att hitta rätt väg i kostdjungeln för en mer harmoniskt och friskt familjeliv.

Läs mer under Kostrådgivning – Privat

+Träning

Många som tränar och har gått över till lågkolhydratskost får bättre träningsresultat. De känner sig mer uthålliga och starkare. De upplever att de inte går in i väggen och kan mala på längre utan att fylla på förråden. Glöm den gamla kolhydratladdningen och ät lågkolhydratskost anpassad till dig och dina behov för att maximera din träning. Du får alla hälsofördelar av att äta lågkolhydratskost samt ökade träningsresultat. Ett solklart exempel är skidskytten Björn Ferry som efter en övergång till lågkolhydratskost vann OS-guld. Låter det intressant? Jag hjälper dig att gå över från sockerdrift till fettdrift för en friskare och mer uthållig kropp.

Läs mer under Kostrådgivning – Privat