Äta ute – Gatukök

Jag som jobbar hemma den mesta delen av tiden har lyxen att kunna äta det jag lagar själv. Det är inte alltid möjligt när man har ett stressigt jobb långt hemifrån. Igår testade jag på tillvaron som kvinnan i farten och åt lunch ute. Jag hade hört att Franks gatukök i Mölndal hade börjat med en Lchf-meny så jag och min sambo som mötte upp på en ”romantisk” lunchdate provade den. Gatukök är ett bra val när man äter lågkolhydratskost. Det finns feta majonässåser och stora burgare. Har inte ditt gatukök Lchf-meny så be dem skaffa en eller ta bort brödet när du äter där. Komponera lite själv. Ganska lätt faktiskt.

Franks är en av de mest välkända gatuköken i Mölndal och det har alltid skojats om hur männen åker dit och smygäter när det inte gillar sina fruars fettsnåla mat och att det är den feta gatuköksmaten som gör att de har stora kulmagar. Men vi vet ju alla att det är kolhydraterna som magen växer av och ölen. ;)

Nu kan de välja ett Lchf-alternativ på Franks istället och bli av med den där metabola syndrom-magen. Perfekt! Franks är snart ett hälsoställe. Nja.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Den omsorgsfullt skrivna menyn

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Min sambos 200grams meny

 

 

 

 

 

 

 

 

Min 90grams meny

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fina Franks i Mölndal.

Innehåll:

Hamburgare, bacon, lök, sallad, räkröra, cheddarost, tomat.

Omdöme:

Gott och väldigt mättande. Jag rapade räkröra ända fram till middagen. Vi åt kl 13 och jag var inte hungrig förrän vi skulle äta middag vid 18.30. Hade jag inte tränat vid 17-tiden så tror jag inte att jag hade behövt äta mer igår.

Det som är minus när man inte själv kan kolla innehållet är att rökröran kan vara socker i. Men förmodligen är det så mycket majonäs i så att det är en liten procent socker i portionen. Jag är väldigt känslig när det kommer till socker men jag kände inte av någon blodsockerstegring eller något fall igår så förmodligen var det här helt okej att äta för en sockerberoende. Kände inget sug heller. Minus är att tillsatser och nitriter är något man får på köpet i ett gatukök så det är bara att blunda och svälja och tänka att man äter bra och ekologiskt annars.

 

2 Kommentarer

  1. Men vad bra att det i alla fall finns alternativ…
    Kul att du tipsar!

  2. Jisses Amanda vad sugen jag blir då jag tittar på dina foton. Det där stället har man besökt några gånger och då jag nu sedan många år tillbaka bott i Litauen, ja då blir man nostalgisk och får hemlängtan.