Bulletproof coffee eller te

Jag har svårt att dricka kaffe utan grädde. Eftersom jag ändå vill ha mitt kaffe och det finns ett gott alternativ till grädde med kokosfett och smör som kallas Bulletproof coffee. Det kallas så för att man känner sig stark och skottsäker (?). Det är ett nyttigare alternativ utan kasomorfin som finns i mjölkprodukter. Eller nyttigare och nyttigare. Det beror ju på vad man tål. Tål man kasomorfin så är det bra med det. I smör finns det enbart små mängder kasein som blir kasomorfin i kroppen. Ni kan läsa mer om det här. Man kan ha det i te också om man vill. Det provade jag igår och det funkade fint.

Mitt favoritte. Yogite med kanel.

 

Lägg i kokosfett och smör. Så mycket som du vill ha. Jag snålade lite först men nu tar jag en matsked kokosfett och en matsked smör. Häll på lite vatten eller kaffe så att fettet smälter. Jag använder en mjölkskummare att vispa med. Jag orkar inte släpa fram den stora stavmixern.

Kör tills det blir skum. Sen häller du på resten av vattnet eller kaffet.

 

 

 

 

 

 

 

Fint skum. Färdigt att dricka. Prova och se hur ni tycker att det är. Om ni överdoserar grädde är det här ett bra alternativ.

5 Kommentarer

  1. Ha ha, vad kul att min internetforskning och lànkarna jag gav ut i Moniques och Sunsoft.se-s bloggar sprider sig! Varsàgod fòr tipset! Kanske borde du dock lànka deras bloggar, eller varifràn du nu fàtt infon…!

    • Det har jag gjort i mitt första inlägg om ketosmätningarna. Jag driver även bloggen Bloggkommentatorerna.se på Stureplan och jag är väldigt bra på att länka om man skall jämföra med andra bloggare som gärna bara pratar om sig själva och det säger jag i egenskap av bloggexpert. Ibland kan det bli lite absurt att sitta och länka till ALLT man skriver om. En blogg är ingen vetenskaplig skrift i den bemärkelsen. Vad går gränsen för hur mycket man måste länka? Varje gång man nämner lchf kan man inte sitta och länka Annika Dahlqvist tex.

  2. Kul, måste prova detta! Jag dricker Yogite med en tesked kakao och kokosfett med smak, kan verkligen rekommenderas!

  3. Jag brukar dricka mitt te med ”bara” kokosfett men det här ska jag pröva så fort jag kommer hem från semestern :)

  4. Anne,
    vilken tråkig ton du använder i ditt inlägg. Alla bra tips är bra för samtliga oavsett ursprung och det bör ju vara grundtanken med dessa bloggar. Det är ju ingen tävling där bästa tips får pris…eller?