Hello Kitty-barnkalas på lågkolhydratvis

Igår hade vi släktkalas för min dotter som fyllde 3 år. Hon älskar Hello Kitty så det blev ett givet tema på festen. Ett annat givet tema var lågkolhydratkost så klart. Min bror är allergisk mot nötter så jag fick modifiera recepten lite och köra med kokosnötsmjöl och pofiber istället för mandelmjöl. Det gick bra och plättarna blev godare än vanligt.

Det som serverades: 

Minihamburgare

Hjärtanplättar med vaniljgrädde och bär

Köttbullar- och ostspett

Korv- och olivspett

Grönsaker med olika dippsåser

Cakepops

Tårta (Recept från Åse med bloggen 56-kilo, fast jag hade bara 100gram 85% choklad i och det gick bra det också)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Recept på minihamburgare:

Kycklingburgare enligt detta receptet och majonnäs enligt detta.

Ingredienser till hamburgerbröden, ca 25st små:

5 ägg

5dl vatten

5dl riven ost

5dl pofiber

5msk fiberhusk

2,5tsk bakpulver

salt

sesamfrön till topping

Gör så här: 

Sätt ugnen på 200grader. Blanda alla ingredienser. Forma till bollar och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Tryck på sesamfrön på toppen. In i ugnen i ca 20 minuter.

Hur jag gjorde hamburgarna:

Jag delade bröden och bredde majonnäs på båda delarna. På botten lade jag en tomatskiva, kycklingburgaren på det, sen en gurkskiva och sen locket. Stick i en tandpetare för att hålla ihop hamburgaren.

Recept på hjärtanplättar, ca 30st

Jag utgick från mitt pannkaksrecept men jag dubblerade det och använde mig av kokosnötsmjöl istället och lite mer grädde. Vad man skall tänka på när man använder kokosnötsmjöl är att det suger åt sig mer vätska så man behöver inte lika mycket som mandelmjöl eller mer vätska. Jag gjorde så här:

8 ägg

3dl kokosnötsmjöl

2dl kokosflingor

5dl grädde

3msk fiberhusk

salt

Till plättarna serverade jag blåbär och hallon och vispad grädde med vaniljpulver i.

Recept på dippsåser: 

Till grönsakerna. Paprika, gurka och morot i stavar gjorde jag tre såser. En vanlig majonnäs, en aioli och en örtmajonnäs. Örtmajonnäsen är en vanlig majonnäs med basilika och timjan i. Man kan ta vilka örter man gillar bäst.

Recept på spetten:

Här krävs ingen närmre förklaring. Jag stekte vanliga köttbullar och rullade ostskivor och satte på spett. Till korvspetten använde jag mig av Chorizo med 95% kötthalt och vanliga gröna oliver.

Recept på cakepops, ca 25 stycken:

Det här var en rolig grej som jag har tänkt har varit svårt att göra. Men det var hur enkelt som helst. Det ser så fint ut också. Väldigt barnkalas om man säger så.

2 ägg

1dl sukrin

1tsk bakpulver

2dl kokosnötsmjöl

3msk kakao

2dl turkisk yoggi

150gram philadelphiaost

100gram mörk 85% choklad

2dl kokosflingor

grillpinnar

Sätt ugnen på 200grader. Vispa ägg och socker poröst. Blanda i bakpulver, kokosnötsmjöl och kakao. Blanda ordentligt innan du tillsätter yoggin. Lägg ut smeten på en bakplåtsbeklädd plåt och in i ungen i ca 30 minuter. Kolla så att det inte blir bränt i kanterna. Det skall vara fast. Inte löst för då går det inte att göra bollar. Smula sönder kakan i en skål och blanda i philadelphiaosten. Forma runda bollar i den storlek du vill och ställ in i kylen en stund. Smält chokladen i vattenbad och häll upp kokos på ett fat. Trä på bollarna på grillpinnarna och doppa i chokladen och sedan i kokosen. Ställ i oasis eller något annat där klubborna får stå och stelna. Ställ gärna in i kylen innan servering så att de inte rinner bort.

Smaklig måltid och Ät Ultimat!

 

 

 

 

 

 

 

 

8 Kommentarer

 1. Men, vilket lyckat kalas det måste ha varit!

  • Ja det var väldigt trevligt och både barn och vuxna var nöjda och väldigt mätta. :)

 2. Å vad härligt att kunna göra ett kalas som är lågkolhydratanpassat. Har sparat denna sidan så jag kan komma ihåg detta när det är kalas här nästa gång!

  • Det är roligt att man kan göra så fina saker som är nyttiga och ändå få kalasfeeling på det hela. :)

 3. Allt ser jättegott ut, men var får man tag på kokosnötsmjöl någonstans? Låter dyrt!

  • Finns i välsorterade ICA-butiker, LCHF-butiken på nätet och i hälsokostaffärer. De som finns på ICA har ganska mycket kolhydrater i sig men är lite billigare. Kostar som mandelmjölet. Om du tål nötter så ta mandelmjöl istället. Funkar lika bra. :)

 4. Vad fint och gott det såg ut! Äter alla som var på kalaset lågkolhydratskost? Tänker att man kanske tycker det smakar märkligt om man inte är van vid lchf-ingredienser?

  • Det var andra på kalaset (from the dark side ;) ). Men de tyckte att det var gott.