Jag fortsätter men vägrar utseendehets

Jag kommer inte att sluta blogga på den här bloggen för jag har förstått att det behövs någon som jag som inte kör på i samma spår som viktbloggar och livsstilsbloggar. Jag har försökt lite åt det hållet när jag försökte hitta min plats för att jag vet att det är det som säljer, men något inom mig har bara fått panik och inte klarat av det. Jag vill inte vara en del av utseendehetsen och jag tror att jag kan vara det samtidigt som jag förespråkar lågkolhydratkost. Jag skulle aldrig ställa upp på en bilaga igen om det inte ändras fokus på bilagan tex. Från och med nu vägrar jag vikthetsen och fokuserar på hälsa och att må bra. Med feminism så klart. Hoppas att ni är med på det!

Just nu sitter jag och jobbar, äter kokosflarn och dricker kaffe. Gött!

IMG_4610

 

Just det! Här är mitt senaste inlägg på Kostrådgivarna.se. Handlar om hur man skall se på socker.

I morgon blir det odling här hemma. Det skall bli väldigt spännande.

Trevlig fredag!

 

 

 

9 Kommentarer

 1. Du kanske kan titulera din blogg ”ärlighetsblogg”. Tänk vad populär Caitlin Moran blev med sin bok ”How To Be a Woman”. Inte mycket polish där. Sedan tycker jag att om man är nöjd med sin plantering, middag, kläder etc. så är det helt okej att berömma sig själv och berätta för andra ”att det här gjorde jag bra”. Om någon vet om man är duktig, fin, gjort något bra – så är det man själv. Vad andra tycker ska man inte fästa sig vid så mycket. Det är din blogg och du skriver vad och på vilket sätt du vill! Lycka till!

 2. Härligt!
  Blir ofta så påfylld av energi av att läsa din blogg.
  Tack för att du delar med dig till oss alla läsare av det du skriver Anna-Maria!

 3. Jag tycker du är aningen för hård mot dig själv. Alltså, sen när blev det såhär att feminism handlade om att bestämma hur andra ska göra? Varför ligger inte fokuset på att bygga upp sin egen självkänsla istället? Jag hajar ju såklart det pissiga med ett kroppsfixerat samhälle, men hela den här bestämma över andra istället för att foka på att inte bry sig om andra ger mig rysningar. individualiseringen av hälsa kritiseras men ”lösningen” är än mer individualiserad. och så hela den här offermentaliteten.

  • På vilket sätt menar du att jag bestämmer vad andra skall göra? Bara för att man belyser problemen så betyder inte det att jag säger till andra att göra som jag. För min egen skull måste jag lägga ner med utseendehets och jag tror att andra mår bättre av det också. Det är ju när jag fokuserar på mitt utseende som jag mår dåligt och det om något är att vara för hård mot sig själv.

 4. Jag hejar på dig Anna-Maria! Kör på! :-)

 5. jag syftade på knave-debatten där ld uppmanar alla att hålla käften om bantning. inte på dig.

  • Jaha. Jag håller inte med LD där. :)

 6. Åh vart har du köpt kokosen? Har nämligen letat efter en bra sådan.

  Tack på förhand

  Fia

  • Jag köpte den på Ica här i Åsa.