Ketondiet dag 13

Igår var jag inte hemma på hela dagen vilket gör att man blir beroende av vad andra har hemma men jag har förstående vänner och familj som stöttar mig så det går bra. Min mamma gillade Bullet Coffee. Hon var väldigt skeptisk först men när hon fick smaka så blev hon väldigt positivt överraskad. Godare än latte blev betyget. :)

Frukost kl 08.00

2 kokta ägg, Bullet Coffee och vatten

Lunch kl 12.00

2 stekta ägg, en laxfilé, gurka, paprika, bladspenat, 2 msk smör, vatten.

Mellanmål

Bullet Coffee

Träning: En timmes promenad i skogen.

Middag kl 18.00

En laxfilé, 2 msk vitlökssmör, gurka, bladspenat, paprika, vatten.

Idag har jag börjat med ost. Mäter i morgon för att se hur osten har påverkat ketonvärdet. Jag tror inte att det kommer att påverka direkt men det skall bli spännande att se. Efter osten skall jag testa grädde. Det tror jag kan vara lite lurigt men antagligen är det mängderna som kan bli för stora med grädde. Dels för att det är lätt att överäta grädde eftersom det är så gott och för att kaseinet i grädden kan trigga och ställa till det med mättnadskänslorna.

4 Kommentarer

  1. Följer dig varje dag, spännande!

  2. Det blir spännande att se hur du reagerar på osten. Tror också som du säger att grädden påverkar mer. Kul att läsa :)

  3. Jag tycker det hade vart spännande om du ser hur lång tid det tar att komma tillbaka till optimal ketos. Så om du tex dricker vin och det sjunker, hur många dagar tar det för värdet att gå upp igen? Det har ju snackats om att det kan ta upp till en vecka (vilket vore jättejobbigt). Kan du kanske testa att det med nästa livsmedel som sänker ketosvärdet? Alltså vänta lite fler dar innan du provar nästa? Tack för ett intressant experiment!

  4. Det ska bli spännande att se om osten och även grädden påverkar. Har själv också börjat mäta och blev faktiskt lite förvånad när jag mätte mig första dagen för jag trodde att jag jag låg högre en jag gjorde( 0,4) så nu börjar jag en strikt bana utan grädde och ost för att se vad som händer . Jag tror att vissa saker går bra en dag och värdet sjunker något, går man sedan tillbaka till strikt så händer det inte så mycket, men vad händer efter fler dagar ? Var går gränsen ? Hur fort kommer man tillbaka ? Spännande att följa ….