Ketondiet dag 16

Så här såg det ut i morse på Thujorna när jag hämtade tidningen. Vackert.

Igår gick jag tillbaka till basen. Ingen ost, inga röda grönsaker. Värdet gick upp direkt så nu vet jag hur man skall göra för att få upp det och det är en bra kunskap att ha. Så idag kör jag gräddtestet. Skall bli spännande. Jag tror att jag är superkänslig för grädde men vi får se.

Ketonvärdet i morse kl 06.30: 2,8

Frukost kl 07.00

2 kokta ägg, Bullet Coffee och vatten.

Lunch kl 12.30

2 kokta ägg, en ekologisk laxfilé, 2 msk smör, bladspenat, paprika och gurka, vatten.

Mellanmål kl 15.00

Bullet Coffee

Träning: 20 minuters Crossfit

Middag kl 18.00

En stekt makrillfilé, 2 stekta ägg, 2 msk smör, bladspenat, paprika och gurka, vatten.

Ha en fin dag!

8 Kommentarer

 1. Var kan man köpa en egen blodketonmätare? Hur gör man själva testet, sticker man sig i fingret eller liknande för att mäta blodet? :)

  • Hej! Här kan du beställa en mätare. Den är gratis men stickorna som du köper på apoteket är ganska dyra däremot. 10 stycken för 270kr. Man sticker sig i fingret precis som när man tar blodsocker. Man får ett par blodsockerstickor med i paketet men inga ketonstickor.

 2. Skont att veta att ketonvardet gar upp pa en dag bara man ater ”bas-LCHF”, det var ju prat (en man med svart lockigt har fran low carb kryssningen som Monique och Kostdoktorn var pa, har glomt vad han heter) om att det skulle ta en vecka att komm atillbaka i ketos om man typ dricker alkohol eller ater nagot daligt.

  Vore intressant att se vad som hander om du skulle ata en baguette eller lite ris, men jag antar att det inte ar poangen med ditt experiment.

  Har du foresten tappat vikt under dessa 2 veckor?

  • Nu låg ju jag på 1,9 igår så jag var ju i ett bra värde redan. När jag var nere på 0,4 så tog det en vecka att komma upp i optimalt värde. Så det kan ta en vecka också.

   Jag vill inte äta saker som inte är bra för kroppen så jag testar inom lågkolhydratkost. Ris är i och för sig inte gluten men mitt sockerberoende klarar inte ris.

   Jag har nog tappat lite i vikt. Väger mig inte så jag vet inte säkert. Men jag ser på mig själv och känner på kläderna att jag är tightare.

 3. Vackert och vilken häftig bild det blev med spindelnätet.

  • Tack! Jag sprang in för att hämta kameran när jag hade hämtat tidningen. Det såg jättevackert ut.