Ketondiet dag 17

Igår testade jag grädde. Det var lite konstigt att dricka och äta det efter 16 dagars avhållsamhet. Men det var gott. Jag kände dock att det triggar min risk att överäta. På eftermiddagen var jag sugen och rastlös. Jag tog en kopp kaffe extra efter middagen för att få i mig mer grädde. Vill bara ha mer! Men…resultatet av ketonvärdet blev högre! Det är ju bra. Grädde i måttliga mängder funkar alltså fint om det inte triggar dig att överäta alltså.

Min sambo har också testat sig och han har ätit mycket ost, ätit charkuterier och druckit mer vin än vad jag har gjort och han ligger på 3,0. Grädde och nötter är det han har undvikit och på så sätt fått värdet att öka från 0,6 till 3,0 på samma tid som jag har hållit på med experimentet. Är det nötterna som är boven i dramat? Det har min sambo dragit i sig mycket varje dag tidigare nämligen. Mycket troligt att det är de som påverkar alltså.

I morgon skall jag testa mörk choklad.

Ketonvärdet i morse kl 06.30: 2,9

Frukost kl 07.00

2 kokta ägg, kaffe med grädde och vatten

Lunch kl 12.30

Äggröra gjord på två ägg och grädde, en stekt makrillfilé, gurka, paprika och bladspenat samt vatten.

Mellanmål kl 15.00

Kaffe med grädde

Middag kl 18.00

Blomkålsmos gjort med grädde och smör, en och en halv stekt makrillfilé, gurka, paprika och grönsallad samt vatten. Kaffe med grädde till efterrätt.

 

3 Kommentarer

  1. Harligt att hora! Jag tycker maten blir trakig om man inte kan gora goda saser, mos och grytor med lite gradde (och/eller ost). Men kan ju vara bra att tanka pa att inte overdriva och kanske inte halla i sig gradde till varje maltid. Ska bli spannande att se vad som hander med mork choklad!

    • Jag tycker också att det var bra. Överdrifter är aldrig bra så känner man att grädde triggar så kan man ju vara lite passiv med det.

  2. Det mest spännande är den mörka chokladen. Så jag väntar ivrigt på det resultatet. Jag tror förstås att ditt experiment är unikt för dig och visar hur just din kropp reagerar. Det verkar finnas individuella skillnader. Och också skillnader mellan kvinnor och män. Min man kan äta mycket mera kolhydrater än jag kan utan att det visar sig på hullet. Men just grädde verkar han lägga på sig av. Min kropp är känsligare för chokladen, tyvärr!!!!!!!!!!

    Hos kostdoktorn hörde jag på en intervju med en läkare i USA. Han menade att kvinnor har svårare att gå ner i vikt än vad män har, generellt sett. Det var hans erfarenhet. Och då gällde det LCHF.

    Tack för att du delar med dig och Lycka till!