Kostdoktorns föreläsning i Göteborg

Just nu har jag fullt upp. Väldigt roliga saker dock som jag kommer att avslöja inom en snar framtid. Ni får ursäkta om det bli lite tamt på bloggen ibland men då får ni tänka att jag gör saker som kommer visas upp här sedan.

Igår var jag på Kostdoktorns föreläsning i Göteborg. Han var jättebra. Tydlig, intressant och rolig. Jo, läkare kan vara roliga. ;) Det var lite pirrigt eftersom jag aldrig har träffat honom förut och som ni vet så är han anledningen till att jag är kvitt mitt sockerberoende och att jag jobbar med kost och hälsa. Jag ville tacka honom personligen och gå fram till honom men som ni vet så är det väldigt mycket folk som drar i Andreas. Han är väldigt populär. Lite som en rockstjärna fast läkare. Min sambo var med mig och han tyckte att jag bara skulle stolpa fram men det stod så mycket folk runt honom att jag kände att jag inte ville störa. Men när han skulle gå till boksigneringen i en av pauserna så gick han förbi där vi stod och han kände igen mig (!) och jag fick en kram. Gud vad glad jag blev! Jag pratade lite med honom efteråt, tackade och tog ett kort till bloggen. Harpuls hela tiden. Jag är den ocoolaste människan i världen. ;)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En intressant sak som Andreas tog upp var det här med cancer, socker och stärkelse. Jag har tänkt att om man inte äter mycket socker och stärkelse så hämmas celltillväxten eller man får ingen onaturlig celltillväxt och därför mindre risk att utveckla cancer. Där har mina tankar stannat. Men Andreas pratade om att om vi äter mycket mat som ökar celltillväxten så får vi cancer tidigare i livet. Den cancern som vi skulle fått när vi var 97 år får vi när vi är 50 år istället. Mycket intressant. Jag har jobbat på äldreboende och där är det ofta cancer som gör att de äldre dör till slut. Det är livets gång och då kommer cancern i rätt tid i livet. Tänk om det är så att för mycket socker och stärkelse gör att man får ett förkortat liv och att många cancerfall som sker i tidigt i livet hade kunnat förhindras?

 

 

 

 

7 Kommentarer

  1. Grattis att du träffat Andreas. Såg han på hälsokonventet på Bosön i våras men var för feg för att gå fram och hälsa!

  2. Så intressant det där med mat och cancer!

  3. Va´bra att du gillar Doc och LCHF-kost. Dra med dig hela din generation!

  4. Hej! Det var jag son hälsade på dig innan du tog kortet med honom. Ursäkta om jag var för påflugen. Lite nervös jag med :)

    • Hej! Det är bara roligt när någon kommer fram och hälsar. :)

  5. Härlig bild, får se en förläsningar när han har vägarna förbi till Malmö istället. Appropå cancer och annat så har det nog mycket med IGF-1 (gen markören av Tillväxthormon) Vilket BBC dokumentären Horizon går närmre in på väldigt intressant och värt en timme http://www.youtube.com/watch?v=pD3ug4EaKb0

    • Ja precis. IGF-1 har med det att göra. Men det nya för mig var att cancer kan komma tidigare i livet pga av detta. Jag trodde att det vara att det kunde bli cancer inte att det kommer att bli någon gång, om du förstår. Skall kolla på den videon. Tack för tips!