McLCHF

McDonalds har varit uteslutet för mig under den tiden jag har ätit LCHF. Jag har sett på det med avsky nästan. Men nu börjar de anpassa sig lite. Deras frukost kan man numera äta i form av äggröra och bacon. Ekologiska ägg till och med. Bra där! Man kan även äta McGröt. Inte för att jag äter det men det blir lite komiskt när man sätter Mc före allt. :)

Nu får de börja med ett McLowcarb-burgare också. Så svårt är det inte. Två köttstycken med sallad, tomat, ost och majonnäs emellan. Kanske bacon också. Som en Big Mac fast utan bröd typ. Vad tror ni om det?

Då kan man äta på McDonalds igen och de får garanterat tillbaka mig som kund. Grädde till kaffet och en milkshake på LCHF-vis också så är vi hemma.

Det kanske blir som i filmen Demolition Man där Pizza Hut helt har gått över till att servera hälsosam mat för att allt annat är förbjudet. Lite åt det hållet blir det för konsumenterna styr marknaden.

Vad säger ni om detta?

Bild från McDonalds.

Skärmavbild 2013-05-03 kl. 3.50.41 PM

 

8 Kommentarer

 1. Max har ju redan en lowcarb-burgare i salladsblad. Lite fettfattig, men annars OK som snabbmat någon gång. Blir lite nyfiken nu på Donkens ägg och bacon, äggröran på hotellfrukosten kan ju annars vara rätt så vidrig. Gjord på något konstigt pulver och alls inte god. Kan McDonalds toppa det är det fint.

  Tack också för armbandet! Använder det ofta när jag ska äta borta, en fin påminnelse att skippa chipsen och låts bli desserten. Funkar bra för mig!

 2. Problemet med Max lowcarb-burgare är att det är en massa konstigheter i den dressing som finns på. Bättre att välja utan dressing då.

 3. Din kommentar*

 4. Trodde jag åt bra när jag åt Max variant. Men både ost och dressing är socker och konstigheter i, tyvärr.

  Håller helt med dig, det borde inte vara så svårt att använda riktig majonäs mm.

  Hoppas McDonalds fortsätter utveckling i den riktningen.

  • Om man bara äter det någon gång så gör det inte så mycket kan jag tycka. Men flera gånger i veckan kanske inte är så bra.

 5. Jamen härligt! Jag brukar leta alternativ då jag är ute i svängen och inte kan äta hemma.

 6. Saknar dina inlägg! :)

 7. Testade ägg & bacon på McDonalds, det var helt OK. Bra med ekologiska ägg, men var har de hittat fulbaconet? Inte ens i mataffären tror jag att jag sett ett bacon med så många tillsatser. Här är innehållsförteckningen enligt McDs själva:

  Bacon
  Ingredienser:
  Sidfläsk, salt, konserveringsmedel: natriumnitrit, surhetsreglerande medel: kaliumlaktat, antioxidationsmedel: natriumaskorbat, stabiliseringsmedel: natrium-, kalium- och kalciumdifosfater, glukossirap, rökaromer.

  Själv brukar jag köpa Tulips bacon (köper inte charkprodukter så ofta, men det kan vara gott då och då till söndagsbrunch). Parenteserna nedan är mina tillägg för att göra jämförelsen med fulbaconet lättare.

  Sidfläsk, koksalt, antioxiationsmedel E301 (natriumaskorbat), konserveringsmedel E250 (natriumnitrit). Rökt.