Nu är det sått

Nu har jag sått mina frön. Det gick bra men igår när jag skulle hämta jord visste jag inte om det skulle bli något. Jag och barnen åkte iväg med släpet bak på bilen till stället där man hämtar jord, sand och sten. Jag är inte van vid att köra med släp så det var lite nervöst. Jag minns bara en gång när jag har kört med släp tidigare och då började jag grina. Så ni förstår läget. Utmaning! Det var väldigt dåligt skyltat så jag körde givetvis fel och till min stora fasa så var jag tvungen att backa med släpet för att vända. Jag tog ett par djupa andetag och gav mig på det och klarade det på andra försöket. YES! Så då fick jag hybris och trodde att jag kunde göra vad som helst med släpet. ;) Jag hade glömt telefonen så jag kunde inte ringa J och fråga men tillslut hittade jag en grävmaskinist som visste var det låg. Väl framme så lurade en man upp mig för en superbrant backe till en leråker. Då försvann hybrisen med en gång och tvivlet satte in ytterligare en gång. Men det gick bra för jag kunde vända längre fram på en gräsplätt. Pust! Så fick jag min efterlängtade jord tillslut och kunde köra hem glad i hågen efter att ha utmanat mig själv i att köra med släp. :)

Så idag har jag skyfflat över all jord i mina pallkragar och sått sallad, dill, basilika, blommor, lök, morot, ärtor, purjolök, gräslök, timjan osv.

IMG_4611

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_4613

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jag har satt pallkragarna i längst in i trädgården där det är ganska vindstilla och soligt. Så skönt att kunna vara ute i bara t-shirt idag. Underbart. Nu känner jag att det svider lite på huden.

IMG_4615

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Snart är det grillpremiär. J har gjort den här grillen själv. Lite Ernst över den. ;)

Nu skall vi snart äta middag. Blir nog en god efterrätt idag också.

Ha en fin kväll!

 

1 Kommentar

  1. Härligt med ”vårbruk”. Här hos mig som bor i norr får jag nöja mig med att så inomhus så länge…