På återseende

Hej igen!

Det har tagit lång tid att komma tillbaka hit. Först visste jag inte om jag ville och tänkte att jag skulle vänta tills det kändes rätt och det gör det nu. Mitt liv har förändrats väldigt mycket sedan jag skrev sist.

Jag har ett helt nytt jobb som lärare och det har tagit en hel termin att komma in i ordentligt igen. Efter att ha varit hemma med barnen länge och sedan med företagen så har det varit mycket i höst. Men jag trivs väldigt bra med jobbet och det är den utmaningen som jag har letat efter länge. Det mesta föll på plats i och med att jag fick det jobbet.

Ni som undrar om armband och rådgivning så har jag inte hunnit med det nu under hösten. Det har varit fullt upp med jobb, barn och ja, livet.

Sen har vi kosten. Ja herregud. Det har varit sådär kan jag säga. Att äta i bamba är inte lätt för det är mest lättsmälta snabba kolhydrater som serveras men jag klarar mig bra på kaffe under dagarna eftersom jag är van vid att ha ett stabilt blodsocker och inte bli hungrig. Jag tränade jättemycket i somras. Sprang och sprang. Men i september fick jag först en allergisk reaktion och sedan ett långdraget virus. Förmodligen på grund av stress och otur samt mindre bra kost. I slutet november ballade jag ur och åt kolhydrater på helgerna men jag kände att jag ville göra det för att det var så mycket med allt. Men på juldagen så var det nog. Då var frossandet över. Jag mådde skitdåligt av allt. Men jag skall inte säga att jag inte kommer att ha perioder då jag äter sämre igen för det kommer jag att ha om jag vill ha det. Ibland behöver psyket sitt också och det har jag gett det nu för den här perioden. En del LCHF-rådgivare säger att man skall vara snäll mot sig själv och säga nej till suget men det stämmer inte alls alltid. Ibland kanske men inte alltid. Ibland måste man få ta en paus ifrån allt. Det som är bra då är att jag vet att jag har LCHF att gå tillbaka till. Det känns väldigt tryggt. Jag kände mig väldigt låst när jag förespråkade LCHF riktigt starkt. Visst är det den bästa kosten men några undantag då och då är inte en katastrof. Inte för mig i alla fall. Jag trodde det, men så var det inte.

LCHF för mig har blivit mat för att må bra och prestera bra. Om jag äter LCHF så är jag på topp fysiskt och psykiskt om jag måste prestera men om jag inte måste göra det och bara vila mig så är jag snäll mot mig själv om jag äter det jag vill äta.

Nu är det två dagar kvar av jullovet och jag är laddad inför en vårtermin. Det skall bli kul!

Nu i januari kommer en Laga LCHF-bilaga ut också med mig som kostexpert. Jag kan säga ärligt att jag inte har ätit LCHF under hela hösten men jag vet att LCHF kommer att göra att jag mår så sjukt mycket bättre nu under våren och göra att jag kommer vara i topptrim till Göteborgs Varvet och min ridning som jag har börjat med.

Mitt träningsschema i vår: 

Mån: VILA

Tis: Styrka

Ons: Löpning

Tor: Löpning

Fre: Styrka

Lör: Ridning

Sön: Löpning

Ridningen är inget jag har sysslat med tidigare men jag har velat lära mig det jättelänge. När jag var liten tog min mamma mig till ridskolan men jag vågade inte riktigt för det var någon tjej som skällde på mig att jag gjorde fel när jag skulle rida lätt. Då ville jag inte längre. Men nu har jag satt som mål att jag skall kunna hoppa om ett år. Jag har tränat sex gånger nu och det blir bara roligare och roligare. Min dotter rider på knatteridning så jag har lärt mig ganska snabbt hur man handskas med hästen i stallet. Det är så sjukt mycket jobbigare också än vad jag trodde från början. Det ser väldigt lätt ut.

Här är Cracker som jag rider på. Världens snällaste häst!

Ha en fin kväll! Nu skall jag återgå till min familj.

IMG_5650

 

 

 

4 Kommentarer

  1. Kul att du är tillbaka!

  2. Hej, vad roligt att se dig tillbaka igen. Läste ditt inlägg här häromdagen när jag just höll på och gjorde i ordning min nya blogg, så det blev två själar, samma tanke så här på det nya året :)
    Lycka till med allt. Kram Birgitta

    • Vad roligt! Lycka till själv! Kram Anna-Maria