Pepparkaksbak

Det har skett någon uppdatering här i WordPress, det bloggverktyg som jag använder, så därför har jag inte kunnat blogga. Men nu skall jag blogga om pepparkaksbaket vi höll på med i lördags.

Jag tog ett recept av Birgitta Höglund men dubblade satsen och tog mer kryddor än vad som stod att man skulle göra och en tesked honung istället för sötningsmedel. Det blev ändå lite smaklöst om man är van vid traditionella pepparkakor. Vad har fabrikerna i sina kakor egentligen för med vanliga pepparkakor bränner ju nästan smaken i munnen?

Jag tycker att kakorna blev helt okej. Men jag kan ju inte äta en kaka så de barnen inte ville ha gav vi bort.

Så här roligt är det att baka pepparkakor. Barnen älskade degen mer än kakorna men så brukar det ju vara. ;)

Färdiga ”kekkakakor” säger Linnéa.

 

Den vill jag ha!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pepparkakor till mormor!

1 Kommentar

  1. Hej. Kul att ni provat mina pepparkakor. Kryddsmaken är väldigt individuell, jag gillade just den här sorten lite mildare.
    Anledningen till att de köpta kakorna är så mycket starkare i smaken har mycket med sockret att göra. Socker är precis som smör en stor smakhöjare/förstärkare.
    Ha det bra :)