Rapport från en All inclusive-buffé – Frukost

Nu är vi hemma från Gran Canaria och har hämtat oss lite från resan. Det var tufft att åka dit när man inte var riktigt frisk men nu är jag bra igen och har nya krafter att satsa på företaget och bloggen. Det skall bli ett bra år det här! Det behövs en resa ibland för att uppskatta allt man har hemma. Borta bra men hemma bäst stämmer verkligen.

Jag tänkte rapportera om All Inclusive-buffén och om hur det gick att äta LCHF där. Vi bodde på ett hotell i Maspalomas som hette Dunas Maspalomas. Det serverades frukost, lunch och middag men sedan fanns det även mat vid poolen som man kunde äta till lunch så man skulle slippa gå upp till den stora matsalen mitt på dagen. Här kommer en rapport från frukosten.

Frukosten

Till frukost fanns det yoghurt, flingor, kakor, bröd, grönsaker, ost, skinka, salami, kaffe, te, korv, ägg, bacon, korv, omelett, crepes och annat som jag inte kunde definiera mer än som oätligt.

Min frukost bestod av korv, äggröra, ost, ägg, grönsaker, vatten och kaffe. Äggröran var nog en pulvervariant och den var inte god. De stekta äggen var goda dock. Eller friterade ägg som de doppade i olja tills de blev färdiga. Frukosten var jag väldigt missnöjd med måste jag säga. Jag hade sett fram emot att äta krispiga bacon till frukost men det som serverades var mjukt och såg ostekt ut.

Frukosttallriken

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Friterade mjölkringlor, ägg, croissanter, omelett, stekta tomater, crepes.

Ägg, äggröra, omelett, korv, omelett, bacon.

De friterade äggen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Grönsaker

Jag kan även tillägga att jag har gått ner 1,5 kg i vikt och min sambo som åt kolhydrater under resan har gått upp 4 kg. Då har jag ätit mig väldigt mätt och nöjd men eftersom det inte fanns några mjölkprodukter, mörk choklad, eller bär så gick jag ner i vikt trots att jag inte har tränat något alls. Vin och nötter har det dock blivit.

Snart kommer inlägg om lunchen och middagen också.

 

6 Kommentarer

  1. Funderade bara om du baserar att de är friterade på ordet ”fried”? Det betyder stekt. Stir-fried tror jag är friterad.

    • Okej. De var friterade i alla fall. Man såg när de doppade dem i olja.

  2. Jag har ungefär samma erfarenheter som du har vad gäller maten från min utlandsvistelse. Dock gick jag inte ner i vikt…

    • Jag tror att det var avsaknaden av grädde, creme fraiche som gjorde att jag gick ner. Det är lätt att överäta det hemma.

  3. Stir fried ar ju nar man wokar val? Deep fried ar nog friterad om man far vara petig :)

  4. Har samma erfarenheter som du, jag satsade på kokta ägg och omelett de stekte på beställning. Hittade även smör som jag öste på med, det gjorde mig nöjd till lunch. Äggröra kommer jag nog undvika eftersom det oftast verkar vara pulver formen i de flesta fall…