Rostbiff med b&b-gratäng och gräddsås

I fredags fyllde mamma år och hon hade önskat sig en lagad middag så det fick hon och en helårsprenumeration på Mat & Hälsa. Mamma äter också lchf så hon blev glad för prenumerationen.

Jag bjöd på rostbiffstek med broccoli- och blomkålsgratäng, gräddsås och sallad. Till efterrätt blev det kladdkaketårta med grädde och bär med recept från 56-kilo.

Rostbiffen är väldigt enkel att göra och köttet blev väldigt gott. Ugnen på 175grader, krydda med salt och svartpeppar runt om. Lägg i en form med ett par klickar smör. Stick i termometern och låt steken stå i ugnen tills den uppnått 70grader. Då blir köttet lite ljust rosa och mört. Supergott!

Till det körde vi på gratäng med både blomkål och broccoli. Det här receptet fast dubbel sats. Såsen var en gräddsås som jag kokade ihop på spadet från köttet och mina egna buljongtärningar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 Kommentar

  1. Men så gott det ser ut!!