ultimat bild-2

”Ska du gå på pulverdiet så ska jag minsann köra LCHF!” Det var min kommentar när min man skulle testa något extremt. För mig var lågkolhydratkost extremt, det som är det mest naturliga sättet att äta på!

Jag är en träningsnörd! Sprungit 6 marahon och gjort några varv runt Vättern på cykel. Ätit enligt det traditionella sättet. Pastaladdat. Gröt i mängder! Har du testat? Man blir svullen i hela kroppen. Tung och otymplig. Bodde i USA några år, det var när min marathonkarriär satte fart. Anledningen till att jag började löpträna var att gå ner i vikt. När jag gick i mål var jag fetare än någonsin. Åt enligt vad kostråden säger. När jag gick i mål Stockholm marathon 2012 ersatte jag grötfrukost med ägg och bacon. Trots minimalt med träning så orkade jag hela varvet runt. Krafter fanns kvar hela vägen. Ignorerade sportdrycker och annat socker. Enbart vatten och en banan på slutet av 42 km sträckan. Vilken skillnad!
I mitt yrke som Personlig tränare och gruppträningsinstruktör, rekommenderar jag alltid lågkolhydratkost. Rikligt med proteiner och naturliga fetter. Precis så som människan är skapt för att äta. Fanns det bröd och pasta när stenåldersmänniskan levde? Svaret är nej och eftersom i är skapta som stenåldersmänniskan ska vi äta som honom.

Läs Jennies blogg Träningsnarkomamman här!

Jennie Düring