jag

Stillasittande arbete och ett allmänt frosseri hade gjort att vågen för första gången, mig veterligen, pekade över 100 kilo när jag ställde mig på den. I min ungdom, ända fram till 20-årsåldern tillhörde jag alltid de smalaste. Siffrorna gjorde mig knäsvag av dubbla anledningar och något var tvunget att göras.

Både min fru och svärfar hade kört LCHF med bra resultat, men jag var oerhört tveksam. Av flera anledningar. Dels eftersom man fått det inkört i en sen barnsben, att fett är farligt och gör en fet.

Dels eftersom jag innerst inne inte ville släppa taget om sockret och alla trevliga stunder med popcorn och smält smör.

Men när vågens siffror stirrade mig i ansiktet insåg jag det var dags för förändring. Jag gick all in. Under tre månader åt jag strikt LCHF. Jag hade förväntat mig darrningar och en abstinens utan like, men inget av det inträffade. Jag mådde väldigt bra. I alla fall fysiskt. I slutet av min strikta LCHF-diet blev jag ganska trött på den, men påminde mig då om hur bra detta faktiskt var/är. Helt klart blev jag piggare och fick väldigt sällan humörsvängningar. Dessutom tappade jag 16 kilo, kom i nya kläder och nådde utmärkta resultat när jag tränade.

Tobias Sandblom, 35 år