Godis för en sockerberoende

Visst finns det godis för sockerberoende. Det får bara inte innehålla något socker. ;) Jag älskar starka färger, armband och nagellack i olika piffiga färger och kom på en rolig idé häromdagen. Det är en rolig grej men den har allvar i botten. Socker är skit för en sockerberoende och socker gör så mycket dåligt för hälsan. Läs min recension av Ann Fernholms bok ”Ett sötare blod” så får ni en liten inblick i eländet med sockret. Visst finns det människor som klarar av att äta lite socker men det är inte de få lyckligt lottade personerna som den här bloggen handlar om.

I de små guldpåsarna som jag bloggade om igår låg armband som jag har knåpat ihop. Jag fick inspiration från ”fuck cancer”-armbanden som Ung cancer säljer och tänkte att jag ville göra ett som det stod ”Fuck socker” på.

Tanke bakom armbanden:

Jag kommer att bära mitt armband som en manifestation mot den ohälsosamma sockerkonsumtionen som finns i samhället och den ohälsa som uppkommer på grund av all skitmat som finns att tillgå överallt. ”Fuck cancer” är ett jättebra och fint budskap och i en del fall, absolut inte alla, ligger det en överdriven sockerkonsumtion bakom vilket får mig att vilja skrika ”Fuck socker”. Samtidigt så ser jag armbandet som en tröst. Jag har något fint på armen som hjälper mig som sockerberoende genom dagen. Jag kan kolla på armbandet och söka tröst och det kan hjälpa mig att mota bort sockermonstret när det vill ta över mig.  Jag ser också på det med stolthet för det är ett bevis för mig att jag har tagit tag i mitt beroende. Armbandet är alltså en påminnelse om allt ont som sockret gör för människor i samhället och för mig som sockerberoende personligen. Så ”Fuck socker”!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vad tycker ni?

Skall åka iväg nu och köpa döskallepärlor till armbanden. Kommer bli så grymt snyggt och väldigt talande. ;)

28 Kommentarer

 1. JAG VILL HA ETT!!!!

  • Jag tar 50:- för just de här armbanden och då ingår frakt. Vilket vill du ha?

 2. Jag med!

  • Jag tar 50:- för just de här och då ingår frakt. Vilket vill du ha?

 3. Ja me ♥

 4. Ha ha vilken jättekäck idé…..mera sånt!!:)

 5. åh vad kul! MÅSTE ha!

  • De här armbanden kostar 50:- inkl. frakt. Det är bara att välja vilket du vill ha. :)

 6. Jag vill också köpa, hur gör man? Det ljusrosa skulle jag vilja köpa.

  • Ja, vad roligt! Jag paxar det åt dig. Sätt in 50:- på mitt bankgiro 260-3264 och märk med ditt namn och ljusrosa så skickar jag det till dig. Maila din adress till annamaria@ultimat.nu.

 7. Åh vad snyggt! En sådant skulle jag också vilja ha. Jag tycker att det låter snyggt med döskallepärlorna. :) Hur kommer de se ut?

  • Tack! I morgon kväll kommer döskallearmbanden vara klara. Jag lägger upp det på bloggen då. :)

 8. WOW vilka fina :) Jag vill ha ett med :)

 9. Snygga armband, men det blir lite fel språkmässigt att blanda två språk.. Socker på engelska =FOTBOLL, ,Borde det inte stå ”FUCK SUGAR”,, eller ”ät inte socker”

  • Det beror väl på hur känslig man är för det. Jag skall göra armband med ”Fuck sugar” också. Om man inte gillar fotboll så har man dubbelt upp i ett armband. ;)

   • Ett Fuck Sugar-armband köper jag direkt!! Gärna i rosa :-)

    • Kul! Maila mig hur du vill ha armbandet. De med döskallar kommer jag att ta 70:- för eftersom de pärlorna är lite dyrare. Maila på: annamaria@ultimat.nu :)

 10. Jag ´vill gärna ha 2 lila om de går bra ,men hur ska de betalas??

  • Maila din beställning på annamaria@ultimat.nu så får du vidare instruktioner. Skriv hur du vill ha armbanden och om du vill att det skall stå ”Fuck socker” eller ”Fuck sugar” på. De utan döskallar kostar 50:- och de med döskallar kostar 70:- inkl frakt.

 11. Hej.. Jag vill ha ett armband.. Du skrev något om dödskalle.pärlor.. ett sån skulle jag vilja se.. :-) mvh Anna

  • Ja vad roligt! De med döskallar kommer upp i kväll. :)

 12. Jag vill ha 4 st i olika

  rJj

 13. Hur beställer man två?? :-)

 14. Jag vill oxå ha ett sånt
  Och så tänkte ja kolla om du skulle kunna göra ett med fuck fibro oxå….. Det är oxå en av mina fiender!! :-( (

 15. Hejsan! jag skulle vilja köpa en sån armband men med dödskalle ist för hjärtan hur mycket skulle det kosta tillsammans med frakt? du kan svara till min e-mail. Tack för hjälpen.

  mvh

  Ivannia

 16. Hej!! Jag vill också ha om man fortfarande kan beställa??