Rapport från en All inclusivebuffé – Middag

Jag fortsätter min rapportering om All inclusivebuffén på resan och nu är vi inne på middagen. Här kan ni läsa om frukosten och lunchen.

Middagen var det bästa målet på dagen. Det fanns en massa gott att välja mellan. Det var alltid en massa olika varianter av fisk, kött, kyckling och mycket grönsaker. Till det fanns det såser men jag vågade inte äta dem förutom en dag då det var bernaisesås. Jag ville inte riskera att få i mig gluten. Men eftersom det fanns majonnäs och smör så fick det duga som sås. Jag älskar smält smör så det gick hur bra som helst.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Middagen med anka, kyckling och karp. Ost och grönsaker samt lite vin och vatten. Till sås använde jag smör.

Kött och fisk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ost i massor

Diverse potatis och stekta grönsaker samt grytor.

Grönsaker

 

Den ”flotta” vintunnan

 

Mer grönsaker och makrill

Ägg, räkor och musslor

För att sammanfatta maten på resan så är jag nöjd. Lite besviken på frukosten eftersom jag hade förväntat mig knapriga goda bacon men man kan inte få allt. Jag är glad över att jag har kunnat äta mig mätt och inte ens funderat över att äta av den maten som jag inte mår bra av. Det är en stor vinst för mig att inte behöva kämpa med hjärnspökena längre. När jag bokade resan i maj så hade jag inte bestämt mig för om jag skulle ”fuska”/misshandla mig själv på resan och nu när jag var där så var det helt otänkbart. Så under mitt senaste halvår har jag tillfrisknat rejält från mitt socker-och brödberoende. Det beror på många saker men antagligen mest på att jag uteslöt allt gluten i somras och att tiden har läkt mig samt att jag har funnit andra glädjeämnen än mat i mitt liv. När jag fortfarande åt gluten så hade jag inte tagit bort allt som triggade mig och när jag gjorde det lade jag också den sista pusselbiten. Helt underbar känsla måste jag säga. Jag känner mig så fri och lätt i sinnet när det gäller maten. Så att åka iväg så här och klara av det med mycket väl godkänt utan att ens behöva kämpa är helt fantastiskt.

Om ni har barn så rekommenderar att åka till ett ställe där det finns buffé så att man kan välja det man vill äta själv och hur mycket eller om ni vill kunna välja själva och slippa krångla med servitörer. Jag hade nog haft det svårare om jag skulle ha gått ut på restaurang varje dag och beställa mat även om jag föredrar det framför att gå runt med ett band på armen likt en märkt kossa och fösas fram och tillbaka mellan de olika hägnen. ;) Man vande sig förvånansvärt snabbt vid den känslan dock.

Om det hade varit svårt att bli mätt hade jag fått köpa ostar, skinka och nötter samt hälla kokosfett i kaffet. Jag hade med mig kokosfett men behövde inte använda det. Allt har en lösning bara man vill.

Kram på er och på mig själv för det är vi så värda!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 Kommentar

  1. Där var ju vi för ett år sedan! Härligt var det.
    Vi hade inte all-inclusive utan bara frukost. Då hade jag inte kommit så långt som du utan bestämt mig för att äta allt jag ville ha, vilket innebar en äggrik frukost och sen alldeles för många munkar till kaffet på det. Jag gick definitivt inte ner på den semestern…

    Snart kanske jag också kommer till den punkten när jag inte tycker det är värt det att vara lite lätt uppblåst bara för att äta mumsigt fikabröd? När jag tänker på vad det är i de där munkarna så vill jag ju inte ha dem men har jag inte bestämt mig innan så är det svårt.